Ontslag

Het einde van de arbeidsovereenkomst: ontslag

Als u als werknemer of werkgever te maken krijgt met een arbeidsrelatie die niet goed loopt of er zijn andere redenen om de arbeidsovereenkomst te beeindigen, dan kunt u wel wat goede juridische hulp gebruiken. Wat zijn de mogelijkheden bij beeindiging van een dienstverband?

Een ontslagvergunning bij het UWV: 

Bij een arbeidsongeschiktheid die twee jaar heeft geduurd of als er sprake is van reorganisatie kan een werkgever een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen.

Ontbinding via de Kantonrechter: 

Indien geen sprake is van een situatie waarbij een werknemer langer dan twee jaar arbeidsongeschikt is of een reorganisatie, dan kan een werkgever naar de kantonrechter gaan om ontbinding van de arbeidsovereenkomst te vragen.

Een vaststellingsovereenkomst aanbieden: 

Als zowel de werkgever als de werknemer tot de conclusie zijn gekomen dat er geen muziek meer in de arbeidsrelatie zit, dan kunnen zij met elkaar overeenkomen dat de arbeidsrelatie eindigt door middel van een vaststellingsovereenkomst. Lees hier meer.

Laat u in ontslagzaken in ieder geval goed adviseren door een arbeidsjurist met ervaring! 


ONTSLAGROUTES SAMENVATTING

Proeftijd:

Ontslag altijd mogelijk zonder opgaaf van redenen, mits proeftijd juist is overeengekomen.

Tijdelijk contract:
Geen mogelijkheid van tussentijdse beƫindiging, tenzij opgenomen in arbeidsovereenkomst -->> contract af laten lopen (LET OP: aanzegplicht = een maand van tevoren uitsluitsel over verlenging)
LET OP: Binnen 24 maanden maximaal 3 overeenkomsten.

Vast contract:
1. Bedrijfseconomische redenen of ziekte -->> UWV ontslagvergunning nodig -->> transitievergoeding verschuldigd -->> hoger beroep mogelijk 
2. Omstandigheden gelegen in de persoon van de werknemer -->> kantonrechter -->> transitievergoeding of vergoeding naar billijkheid bij ernstig verwijtbaar handelen -->> hoger beroep mogelijk
3. Vaststellingsovereenkomst -->> vergoeding overeen te komen tussen werkgever en werknemer -->> geen tussenkomst UWV of kantonrechter

Andere mogelijkheden: ontslag op staande voet, bereiken AOW-leeftijd, opzegging werknemer


NEEM CONTACT OP VOOR JURIDISCH ADVIES

Als u advies wilt over een ontslagzaak, als u een kennismakingsgesprek wilt of als u meer informatie over onze tarieven wilt krijgen, vul dan het formulier in: