Arbeidsrecht:
Juridisch advies voor werkgevers

Als werkgever hebt u te maken met vele soorten mensen in uw bedrijf. In elke onderneming komen problemen voor tussen werkgevers en werknemers. Deze zijn vaak op te lossen, maar helaas niet altijd. Wilt u advies over arbeidsrechtelijke aangelegenheden? Dan bent u aan het juiste adres. 

Ontslag

Het einde van de arbeidsovereenkomst: ontslag

Helaas wilt u afscheid nemen van een of meer van uw werknemers en ontkomt u er niet aan hem of haar ontslag aan te zeggen. Dat kan allerlei redenen hebben, maar wat de reden ook is: u wilt weten hoe u dit verstandig en met zo min mogelijk schade voor uw onderneming kunt aanpakken.

Een ontslagvergunning bij het UWV: 

U kunt bij een arbeidsongeschiktheid die twee jaar heeft geduurd of als er sprake is van reorganisatie een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen.

Ontbinding via de Kantonrechter: 

Is uw werknemer niet (meer) geschikt voor zijn baan, is er sprake van verschillen van inzicht die samenwerken verder onmogelijk maken of heeft uw werknemer zich misdragen? In dat geval kunt u de Kantonrechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst vragen.

Een vaststellingsovereenkomst aanbieden: 

Wellicht komt u er met uw werknemer uit en kunt u afscheid van elkaar nemen door middel van een vaststellingsovereenkomst. Lees hier meer.

Laat u in ontslagzaken in ieder geval goed adviseren door een arbeidsjurist met ervaring! 


ONTSLAGROUTES SAMENVATTING


Proeftijd:
Ontslag altijd mogelijk zonder opgaaf van redenen, mits proeftijd juist is overeengekomen.

Tijdelijk contract:
Geen mogelijkheid van tussentijdse beƫindiging, tenzij opgenomen in arbeidsovereenkomst -->> contract af laten lopen (LET OP: aanzegplicht = een maand van tevoren uitsluitsel over verlenging)
LET OP: Binnen 24 maanden maximaal 3 overeenkomsten.

Vast contract:
1. Bedrijfseconomische redenen of ziekte -->> UWV ontslagvergunning nodig -->> transitievergoeding verschuldigd -->> hoger beroep mogelijk 
2. Omstandigheden gelegen in de persoon van de werknemer -->> kantonrechter -->> transitievergoeding of vergoeding naar billijkheid bij ernstig verwijtbaar handelen -->> hoger beroep mogelijk
3. Vaststellingsovereenkomst -->> vergoeding overeen te komen tussen werkgever en werknemer -->> geen tussenkomst UWV of kantonrechter

Andere mogelijkheden: ontslag op staande voet, bereiken AOW-leeftijd, opzegging werknemer


NEEM CONTACT OP

Als u wilt weten of uw (ontslag)zaak kans van slagen heeft, als u een kennismakingsgesprek wilt of als u meer informatie over onze tarieven wilt krijgen, vul dan het formulier in: