Ontslag

Het einde van de arbeidsovereenkomst: ontslag

Als u als werknemer of werkgever te maken krijgt met een arbeidsrelatie die niet goed loopt of er zijn andere redenen om de arbeidsovereenkomst te beeindigen, dan kunt u wel wat goede juridische hulp gebruiken. Wat zijn de mogelijkheden bij beeindiging van een dienstverband?

Een ontslagvergunning bij het UWV: 

Bij een arbeidsongeschiktheid die twee jaar heeft geduurd of als er sprake is van reorganisatie kan een werkgever een ontslagvergunning bij het UWV aanvragen.

Ontbinding via de Kantonrechter: 

Indien geen sprake is van een situatie waarbij een werknemer langer dan twee jaar arbeidsongeschikt is of een reorganisatie, dan kan een werkgever naar de kantonrechter gaan om ontbinding van de arbeidsovereenkomst te vragen.

Een vaststellingsovereenkomst aanbieden: 

Als zowel de werkgever als de werknemer tot de conclusie zijn gekomen dat er geen muziek meer in de arbeidsrelatie zit, dan kunnen zij met elkaar overeenkomen dat de arbeidsrelatie eindigt door middel van een vaststellingsovereenkomst. Lees hier meer.

Laat u in ontslagzaken in ieder geval goed adviseren door een arbeidsjurist met ervaring! NEEM CONTACT OP VOOR JURIDISCH ADVIES